Avonturenstokken maken op de Eben Haëzerschool

12mei21: Leerlingen van drie groepen op de Eben Haëzerschool kregen vandaag de eerste les uit een lesserie beeldend over echte Avondturenstokken maken. De lessen worden gegeven door Rogier Vogelzang van Crea Natura.

Review van juf de Korte van groep 6a: Zelf was ik super enthousiast,
zeker toen Rogier begon met het stukje geschiedenis en activeren van voorkennis. De kinderen wisten veel op te noemen en de ‘stok’ begon te leven, voordat we ermee aan de slag waren gegaan. Hij nam prachtige stokken mee, waardoor hij het enthousiasme erg aanwakkerde. Daarnaast vertelde Rogier er heel leuk over, de kinderen waren geboeid en stelde leuke vragen, waaruit je kon merken dat ze heel geïnteresseerd waren. Toen we naar buiten gingen om aan de slag te gaan kwamen de kinderen echt los. Heerlijk de stok bewerken en schuren, zelf eentje kiezen die bij jou past, kortom: echt allemaal blije gezichten. Ze zien erg uit naar de volgende les, als het versieren en branden van patroontjes begint. Sommigen hadden al hele verhalen wat ze met de stok gingen doen. Van een simpele stok is het nu een échte avonturenstok geworden!

Reacties van kinderen: Heel leuk om te doen, het schuren maakte de stok heel mooi. Het branden van de stok heb ik veel zin in! / Ik vond vooral het patronen in de stok maken heel leuk, ook hoe meneer Vogelzang vertelde hoe hij de stokken maakte vond ik superleuk! / Ik vond het leuk en als je het schuurt en versierd komt er ook een heel leuk resultaat uit! / Het figuren maken in de stok vond ik leuk om te doen, het afmaken van de stok door te branden en versieren heb ik veel zin in. / Ik heb hele mooie figuren erin gemaakt en ik denk dat de stok heel mooi wordt. / We hebben deze les figuren in de stok gemaakt en de volgende les gaan we de stok versieren. Ik vind het leuk omdat het echt wat anders is dan anders!