Theatervoorstelling ‘help, ik ga logeren’

Tijdens de Kinderboekenweek vond er op donderdag 5 oktober een voorstelling plaats in het Schaffelaartheater. Het thema van de voorstelling sloot aan op het Kinderboekenweek thema: ‘Bij mij thuis’. Wat een enthousiasme bij de kinderen en wat een mooi thema! Cultuurverschillen werden door Theatergroep Zwerm op een leuke en laagdrempelige manier bespreekbaar gemaakt. Voldoende aanleiding om op school over door te praten!

Benieuwd naar de reacties van leerkrachten en begeleiders? lees ze hieronder:

Een ontzettend leuke boeiende voorstelling voor de groepen 5 tot en met 8. De kinderen worden aangesproken passend bij de belevingswereld en leren over taal, cultuur en hoe om te gaan met heimwee. Mooie aanrader! Tip: Misschien nog iets meer de boodschap; als je heimwee hebt, praat erover, hoef je je niet voor te schamen, de een vindt dit lastig, de ander niet.

Wat een ontzettend leuke voorstelling. Mijn groep is erg onrustig en vindt het lastig om langere tijd stil te zijn en te zitten. Deze voorstelling hebben zij heel goed gedaan, ze hebben de gehele voorstelling gezeten en gekeken. Ook na afloop waren de kinderen erg enthousiast.

Een ontzettend leuke voorstelling voor de kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. Er werd met humor een mooi thema over verschil in culturen besproken.

Fantastisch!!!

Heel erg leuke voorstelling. De kinderen hebben er van genoten en hebben de volledige tijd hun aandacht erbij gehad. Leuk om te zien en knap in elkaar gezet. De toneelspelers deden het ook erg goed.